-->

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σκίτσα "Δια δύο"!

Γελοιογραφίες εντός τόπου και χρόνου…

Πριν ένα χρόνο το 99,99% των Ελλήνων γελοιογράφων έφτιαχναν τα σκίτσα τους κατά μόνας… Μέσα σε 4 τοίχους. Αυτοί, το χαρτί, γόμμες, μολύβια, μαρκαδόροι και κάποια μουσική από το ραδιόφωνο ή από ένα cd.



Παπαγεωργίου Βασίλης και υιος, Τζαμπούρα Μαρία, εν δράσει!

Ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2011 και για τις ανάγκες της έκθεσης «Με το (Μ)πενάκι των γελοιογράφων» ο διευθυντής του ομώνυμου Μουσείου κ. Άγγελος Δεληβοριάς,, μα...ς πρότεινε την τελευταία ημέρα της έκθεσης να κάνουμε γελοιογραφίες εντός τόπου και χρόνου. Δηλαδή στον χώρο που φιλοξενούσε την έκθεση και κατά τη διάρκεια που οι επισκέπτες θα έκαναν την βόλτα τους στο αίθριο. Μας φάνηκε λίγο παράξενο και κάπως άβολο. Όμως το πραγματοποιήσαμε και μάλιστα δοκιμάσαμε και μια τεράστια έκπληξη. Οι καλεσμένοι μας περίμεναν υπομονετικά με τις ώρες για να πάρουν ένα σκίτσο φτιαγμένο εκείνη τη στιγμή.


Παναγιώτης Μήλας, επί το έργον!

Αυτή τη μοναδική εμπειρία – σε μικρογραφία βεβαίως , αλλά με την ίδια ποιότητα και αξία – θα την δοκιμάσουμε και φέτος με όσους έρθουν στον Πολιτιστικό Χώρο «Δια δύο» που στεγάζει το Φεστιβάλ Art in Art.
Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. ημέρα που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις οι γελοιογράφοι Μαρία Τζαμπούρα και Παναγιώτης Μήλας θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε μαζί σας δημιουργικές στιγμές με χιούμορ και φαντασία. Στον Βοτανικό και στην οδό Σπύρου Πάτση 99, γωνία με την οδό Πρέσπας. Κοντά στον σταθμό μετρό «Κεραμεικός». [Τηλέφωνο 210 – 34. 66. 048 και 6938 – 013.002].


Καλύτερα δεν θα μπορούσα να τα πω. Ειρήνη Αιβαλιώτου, σε ευχαριστούμε!
Περισσότερα για την εκδήλωση στο site της Ειρήνης : www.catisart.gr

http://mtzaboura.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html



.