-->

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Έκθεση γελοιογραφίας « DEMOCRISIS – Δημοκρατία σε κρίση » - Μετρό Συντάγματος 1 – 7 Απριλίου 2019




Έκθεση γελοιογραφίας « DEMOCRISIS – Δημοκρατία σε κρίση »
Εκθεσιακός χώρος Μετρό Συντάγματος 1 – 7 Απριλίου 2019
Οργάνωση :  Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.


Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά έκθεση γελοιογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος,

 με τίτλο «DEMOCRISIS – Δημοκρατία σε κρίση».

 Λένε πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι ωστόσο γεγονός ότι σε εποχές που τα κάθε είδους πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται, οι ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα συμπιέζονται.

 Τριάντα δύο Έλληνες σκιτσογράφοι μιλάμε φέτος για τη Δημοκρατία. Μέσα από 131 σκίτσα την ζωγραφίζουμε. Όχι σαν μια έννοια θολή και γενικόλογη, αλλά ως ένα αγαθό αυτονόητο και συνάμα ζητούμενο, εύθραυστό και την ίδια στιγμή εκπληκτικά ανθεκτικό. Τη ζωγραφίζουμε ως Απάντηση.
Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να συστήνουμε στο ελληνικό κοινό σκιτσογράφους από όλον τον κόσμο, φέτος συμμετέχουν στην έκθεση μας 10 σκιτσογράφοι (58 έργα) από την Ιταλία, εκλεκτοί εκπρόσωποι μιας πολύ σημαντικής ευρωπαϊκής σχολής.

 Επίτιμος προσκεκλημένος και τιμώμενο πρόσωπο στην Αθήνα ένας από τους ζωντανούς θρύλους της ιταλικής σάτιρας, ο Αλτάν (Altan). Μαζί με τους Marilena Nardi και Giovanni Sorcinelli-Giox θα είναι κοντά μας, στα εγκαίνια της έκθεσης. 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 1η Απριλίου, από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ώρα 19:00 μμ.
Την Τρίτη 2 Απριλίου, στις 19.00μμ. στον χώρο της έκθεσης θα υπάρξει εκδήλωση- γνωριμία και συνομιλία του κοινού με τον Αλτάν και Έλληνες και Ιταλούς σκιτσογράφους.
Η έκθεση θα λειτουργήσει από την 1η έως και τις 7 Απριλίου 2019 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 
Καθημερινά, στο χώρο της έκθεσης, μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων θα ενημερώνουν και θα ξεναγούν το κοινό.


Συμμετέχουν:Από τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων (www.cartoonists.gr) 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΣΟΣ, ΒΑΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΓΕΩΡΓΟΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, DRANIS, ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΣ, ΖΕΡΒΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, JOHN ANTONO, ΖΩΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΟΥΤΣΑΝΤΑΣ ΣΑΚΗΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΜΗΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ(BAS), ΜΗΤΣΟΜΠΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΡΟΥΓΓΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, SOLOUP, SOTER, ΣΤΑΘΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ), ΤΑΜΠΑΚEΑΣ ΗΛIΑΣ, ΤΖΑΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΒΑΓΓΕΛΗΣ.


Από την Ιταλία: ALTAN, LIDO CONTEMORI, GIORGIO FRANZAROLI, GIOVANNI SORCINELLI-GIÓX, ENZO LUNARI, MARCO DE ANGELIS, MARILENA NARDI, MARIO NATANGELO, SERGIO STAINO, PIETRO VANESSI









.