-->

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Το επόμενο ραντεβού μας .. ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ & ΣΚΑΠΑΝΗ – 2015


Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στους χώρους του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, δίπλα στον ΗΣΑΠ του Θησείου), 
το φεστιβάλ κόμικ «Με πενάκι και σκαπάνη».





comicon-shop
Σόλωνος 128, Αθήνα 10681, Τηλ. 213 008 0255

Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

ΜΕ ΠΕΝΑΚΙ & ΣΚΑΠΑΝΗ – 2015


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ξεκινήσαμε το 2014 σαν την πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση κόμικς, στην Αθήνα. Αγκαλιάστηκε θερμά από τους νέους δημιουργούς κι έτσι αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε και το 2015, δίνοντας περισσότερο την μορφή γιορτής.
Θέλουμε να καθιερωθεί σαν την αθηναϊκή καλοκαιρινή συνάντηση μας, μια ευκαιρία να περάσουμε τρεις μέρες συζητώντας και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον. Μια ανοιχτή γιορτή, με πολλούς νέους δημιουργούς που θέλουν να δείξουν την δουλειά τους, αλλά και με παλιούς, γνωστούς και έμπειρους δημιουργούς, που θέλουν να βοηθήσουν και να συμβουλεύσουν τους νέους.
Μαζί μας θα έχουμε όχι μόνο σχεδιαστές και σεναριογράφους κόμικς, αλλά και εκδότες, συγγραφείς, σκηνοθέτες, animators κλπ.
Θα γίνει πάλι στους χώρους του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, δίπλα στον ΗΣΑΠ του Θησείου.
Παρασκευή 10 Ιουλίου, 6-10μμ.

Σάββατο 11 Ιουλίου, 12-10μμ.

Κυριακή 12 Ιουλίου, 12-10μμ.


Η έκθεση και τα πωλητήρια θα κλείνουν στις 9μμ και μετά, κάθε μέρα θα ακολουθεί συναυλία. Ετσι θα μπορούμε να χαλαρώνουμε πίνοντας το ποτό μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα και όλα τα δρώμενα, θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ




ΙΣΟΓΕΙΟ
Η1- ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ –ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Η2- BAR
K1- KHΠΟΣ- ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
K2- KHΠΟΣ- ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Κ3- ΚΗΠΟΣ-ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Ι1- ΙΣΟΓΕΙΟ- ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ & ΕΚΘΕΣΗΣ
Δ1- ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ-ΕΚΘΕΣΗ

ΟΡΟΦΟΣ
Δ2- ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ-ΕΚΘΕΣΗ
Ο1- ΟΡΟΦΟΣ- ΕΚΘΕΣΗ –ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Ο2- ΟΡΟΦΟΣ -ΕΚΘΕΣΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ
Όπως φαίνεται από τις κατόψεις του χώρου, στον εσωτερικό χώρο του ισογείου και του ορόφου, θα υπάρχει έκθεση. Ο κάθε συμμετέχων δημιουργός θα φέρει μέχρι 6 εκτυπωμένα έργα, σε διάσταση Α3 ή μέχρι 12 έργα σε διάσταση Α4. Το χαρτί της εκτύπωσης θα πρέπει να είναι απλό γραφής και όχι βαρύ, γιατί το κτίριο είναι φρεσκοβαμμένο και θα έχουμε πρόβλημα με την ανάρτηση των έργων.
Επίσης όποιος δημιουργός θέλει, μπορεί να συμβάλει στην διακόσμηση του χώρου, σχεδιάζοντας ή εκτυπώνοντας έναν ήρωα του σε χαρτόνι, ύψους 1μ. και κομμένο περιμετρικά, για να αναρτηθεί στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου.
Στον κήπο θα υπάρχει χώρος για τους δημιουργούς, που θα μπορούν να πωλούν και να υπογράφουν μόνοι τους τις αυτοεκδόσεις τους ή artprints τους. Το ίδιο και στον εσωτερικό ισόγειο χώρο. Τα έργα τους θα φυλάσσονται με δική τους ευθύνη.
Στον κατάλογο της έκθεσης θα μπουν 2 σελίδες από κάθε συμμετέχοντα δημιουργό. Αυτές οι σελίδες μπορούν να είναι μια μικρή ιστορία ή απλά σχέδια. Αυτές τις σελίδες πρέπει να τις έχω μέχρι την 15η Ιουνίου 2015.
Οι δημιουργοί που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να μας το δηλώσουν μέχρι την 31η Μαΐου 2015. Καμιά άλλη συμμετοχή μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα γίνει δεκτή.

ΕΚΔΟΤΕΣ
Οι εκδότες που θέλουν να έρθουν είτε για να παρουσιάσουν βιβλία τους, ή για signing με τους δημιουργούς που συνεργάζονται μαζί τους, θα πρέπει να μας το δηλώσουν μέχρι την 31η Μαίου 2015. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αναρτηθούν κάποια πανώ, ή να συζητήσουμε πώς να προβάλουν την δουλειά τους.
Οι πωλήσεις των εκδόσεων θα γίνονται από το comicon-shop, γι΄ αυτό θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας. Αν κάποιος εκδότης θέλει να πουλήσει ο ίδιος, θα πρέπει να συμμετάσχει στα έξοδα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – AΦΗΓΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Οποιος θέλει να βοηθήσει οργανώνοντας ένα εργαστήριο, ή μια αφήγηση ή ένα σεμινάριο, ή παρουσίαση, τον παρακαλούμε να μας το δηλώσει μέχρι την 31η Μαίου. Φέτος δεν θα γίνει καμία εκδήλωση παράλληλα με άλλη.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ – ΕΞΟΔΑ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η γιορτή μας δεν έχει κανένα οικονομικό χορηγό και καμία επιδότηση και κανείς από όσους έρθουν δεν θα πληρώσει για την συμμετοχή του. Γι΄ αυτό τον λόγο και για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα έξοδα όσο είναι δυνατόν.
Ετσι δεν θα υπάρχουν τραπεζάκια και όποιοι χρειάζονται, μπορούν να φέρουν το τραπεζάκι τους ή κάποια άλλη λυόμενη κατασκευή. Οι θέσεις θα είναι σταθερές και θα οριστούν από πριν. Επίσης όσοι χρειάζονται βιντεοπροβολέα ή λάπτοπ, ή μικρόφωνο, θα πρέπει να φέρουν τον δικό τους.
Από τους δημιουργούς ζητάμε να βοηθήσουν στην διακόσμηση, με την κατασκευή των ηρώων τους σε χαρτόνι, σε σχεδόν φυσικό μέγεθος, για να αναρτηθούν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Μικρότερα σχέδια και κατασκευές μπορούν να κρεμαστούν στα δέντρα.
Οι αναρτήσεις των έργων και γενικά το στήσιμο της έκθεσης, θα γίνει από όσους δημιουργούς μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο και το ξεστήσιμο.
Τέλος, ὀλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον χώρο καθαρό. Και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί, για να μπορέσουμε να το επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ.
Εως την 31η Μαίου για όλες τις συμμετοχές, προτάσεις κλπ. Και ως την 15η Ιουνίου για τα έργα της έκθεσης και του καταλόγου.
Αυτό είναι απαραίτητο, για να προλάβουμε να στείλουμε δελτία τύπου και να οργανωθούμε σωστά.

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για να περάσουμε καλά, όλοι μαζί.

Αναστασία Ρενιέρη - Τηλ. 6947 321 097 – 213 008 0255





.